OVER PAUL

PAUL KAMPHUIS (1948) SCHILDER.

In mijn werk vormen de natuur, de filosofie en de klassieke muziek belangrijke inpiratiebronnen. Schilderen gaat in mijn werk over verf, verbeelding, compositie en kleur.  Beelden ontstaan met gevoel voor esthetiek.

De spanning en de energie tussen gevoel en verstand probeer ik  met robuuste toetsen vast te leggen.

Als laatbloeier  – ik begon in 1989 –  zoek ik mijn eigen weg in het metier en tracht ik de toeschouwer deelgenoot te maken van mijn visuele wereld.

Alhoewel ik geen specifiek portretschilder ben heb ik in de loop der jaren nogal wat mensen, koppen en portretten geschilderd.

Met name te noemen portretopdrachten waren die in 2005 en 2017 van het ‘Nederlands Symfonie Orkest’ – ter gelegenheid van het afscheid  van de chef dirigenten Jaap van Zweden en Jan Willem De Vriend. Deze ‘Symfonieën in verf’ hangen – ter herinnering aan een jaren lange samenwerking – in het Muziekcentrum te Enschede.

In 2010 kwam het Beethoven boek ‘Negen symfonieën | zes schilderijen’ uit. In dit boek gebeurt iets wat je niet zo vaak meemaakt. De grenzen tussen twee kunstvormen worden overschreden. Ik schilderde een zestal Beethoven portretten, enkelen daarvan zijn op deze website te zien. Jan Willem De Vriend vertelt over de noten van Beethoven terwijl ik heb geprobeerd zijn muziek in verf vast te leggen.

Het boek is uitgegeven door ‘AFDH uitgevers’ www.afdh.nl en bevat een CD met een tweetal symfonieën van Ludwig van Beethoven.

Paul Kamphuis

Paul Kamphuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s